semalam budget ada 30 minit jer nk masak laksa...
bukan per...
kalo nk masak ni.
nunu suka target masa cepat..
xmo lama2 dduk kt dapo..
cepat siap cepat mkn..
ringkas dan sedap...
laksa ekpress
menu ni la yg nunu duk buat smlm..
blk keje terus cr barang..
motif memasak:
kepada TIN SARDIN saja...
cara2 ekpress memasak
** kan senang x perlu nk rebus2 n siang ikan ni......
bukan per...
kalo nk masak ni.
nunu suka target masa cepat..
xmo lama2 dduk kt dapo..
cepat siap cepat mkn..
ringkas dan sedap...
laksa ekpress
menu ni la yg nunu duk buat smlm..
blk keje terus cr barang..
motif memasak:
- x mo siang2 ikan
- xmo rebus2 ikan
kepada TIN SARDIN saja...
cara2 ekpress memasak
- buka tin sardin ( x kisah la jenama apa... ikut suka anda jer la, gunakan tin sardin yg besar)
- siapkan 3 biji bwg besar
- blender kedua2 bhn sekali
- lepas tu siapkan periuk nk masak kuah laksa
- mcm biasa - sediakan cili kering yg dh diblender.. terpulangla nk pedas mana pun, buh la situ
- sediakan bunga kantan, daun kesum dan akhir sekali asam keping..
- punggah semua masuk dlm periuk
- garam secukup rasa tunggu hingga mendidih
** kan senang x perlu nk rebus2 n siang ikan ni......
No comments:
Post a Comment