FOLLOWERS

KLIK DISINI

Thursday, September 23, 2010

ada org cemburu...?

bkn org lain yg cemburu n kite org...
sedara mara sendiri jugak..
pelik + kecian n hubby dia...
time2 raya ni la duk depa bergaduh..
gara2 apa yg kitaorg ada dia pun nk...

kami laki bini kongsi2 beli barang dlm rumah..
bukan nk menunjuk..
tapi kami sama2 bantu antara satu sama lain...
sbb kami tau...
mula2 kawen ni byk keperluan yg kami kena beli..
tp kena sama2 la bertolak ansur..
tgk pada duit poket suami...
bkn x bole beli..
tp kena tunggu masa yg sesuai la..
dengan keadaan semasa..

bkn nk cerita idup kami ni ssh ke senang pada org..
tp ada org lain lagi hidup ssh...
ikut kan hati..
mmg nk beli brg baru dan berjenama..
tapi hakikat nyer..
kena ukur baju kt badan sendiri..
jgn suka ukur baju org...

kami ada perancangan kami sendiri..
kami dh plan awal2 kalo nk beli brg apa sekali pun...
sbb nk tgk 'ongkos' nya ada ker tidak..
cian kami tgk hubby sepupu....
wife dia nk apa yg kami ada kt umah...

x bole la mcm tue..
kena la bertolak ansur..
kami rasa serba salah pulak..
tapi kenapa kami nk rasa mcm tue..
masing2 punyer urusan rumah tangga..
settlekan la sendiri..

sbb kami pelik..
depa kawen awal setahun dr kami..
masih lum ada apa2 lagi..
sbb bergantung harap n duit suami...
kena la ada share2..
kalo nk beli apa yg dihajati..

ikutkan mmg suami kena belikan...
(ye ker?? tp pada nunu.. terpulang... bile ada rezeki lebih.. nunu belikan sendiri.... bukan nk menunjuk n saper2 yg nunu beli brg... tapi kena igt.. kita sama2 bersusah senang dgn suami... kalo dia ada lebih dia top up lain pulak... baru la senang hati..)

dia punyer style...
semua hubby yg kena sediakan..
kelengkapan dlm rumah.. ~ apa saja la.. dr keperluan brg elektrik hingga ke dapo..
duit dia ~ duit dia... buat joli n mak n adik2 dia..
nafkah tetap kena bagi kt dia jugak....

apa pendapat kawan2 sekelian...?

** pada nunu, zaman dh berubah... skrang xde duit jgn mimpi la apa yg kita nk dpt... bkn nk bergantung harap n suami.. tp kena tgk kekurangan dan kelebihan yg ada... setiap manusia x sempurna.. ada yg hidup sederhana... ada yg x cukup makan pakai...

No comments:

BIRTHDAY IRDINA QAISARA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BIRTHDAY IRSALINA QISYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers