FOLLOWERS

KLIK DISINI

Monday, July 23, 2012

PEREMPUAN NERAKA - Cerekarama TV3


mlm kelmarin kalo x silap...
tgk cerita Perempuan Neraka....
byk iktibar yg bole diambil dlm cerita drama kt TV3 smlm...
byk pengajaran...

tp jgn tuding salah pada kaum wanita sahaja..
lihat dr semua aspek..
dr suami + isteri + anak-anak..
zaman skrang byk buku didikan yg berada di pasaran..
tp kalo x baca + faham + amalkan..
mmg akan jd terbalik la..

byk tanggungjawab yg perlu di pikul oleh isteri dan suami...
jgn terlampau sayang seseorang..
diri sendiri jadi hamba pada seseorang...
tanggungjawab suami mendidik isteri...
walaupun isteri lebih dari suami dr segi pendapatan..
tugasan suami juga perlu seimbang bersama isteri..
bantu membantu + bertolak ansur + sifat merendah diri..
solat bersama-sama..
byk berbincang + nk selesaikan masalah..

walaupun mcm dlm drama tu suami kerja Driver lori..
tp pikir jugak la mana logik..
kasi semua gaji pada isteri..
tp suami pun mcm xde pendirian plak..
tuk menjadi suami yg tegas...
suami + isteri memainkan peranan penting
 dlm membina rumahtangga yg bahagia..

itu pada pandangan nunu la..
dan mana yg belum lagi mendirikan rumahtangga..
jgn la menuding jari pada seseorang yg anda tidak sukai...
anda belum berkahwin.
belum kenal lagi erti pengorbanan + tomahan yg dilemparkan..

belum terkena pada isteri @ suami kan...
pengalaman byk sebenar nyer mengenal erti hidup berumahtangga kan..
kan..

perjalanan yg penuh liku-liku hidup......
ada pahit + manis + bahagia.....




2 comments:

watyz said...

selamat berpuasa nunu... :)

yg baik jd kan pengajaran, yg x baik jdkan sempadan.. :)

eiela said...

saya tak tengok cerita nih, baca review org lain nampak macam best je rasa rugi plak tak tengok.

BIRTHDAY IRDINA QAISARA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BIRTHDAY IRSALINA QISYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers