FOLLOWERS

KLIK DISINI

Thursday, January 12, 2012

kerepek........ kerepek......... kerepek.......

sejak kebelakangan ni..
kami ni dh mcm jd giler kerepek plak..
laki bini
bkn sibuk mkn kerepek...


tapi..
tapi..


(tgk.. berlonggok x berlonggok la kerepek yg kami tgh packing mlm td......)

sibuk bt packing kecik2..
tuk stok anta kt peraih yg mintak...
tuk dianta ari ni punyer stok..

sana sini longgokkan kerepek
haiya penin2 plak lama2..
tp takpa..
kami kena gagah kan jugak..

nk buat cover bulanan kami yg dh makin kekurangan..
alhamdulillah...
rezeki tu ada di mana2 
janji kite usaha..
insyaAllah...

dan mlm td pun dh dpt order booking lagik tuk bln 3 plak...
ni order tuk bt bungkusan tuk kenduri kawen..
dia nk suh packing 3000 bungkus...

alhamdulillah...
rezeki anak2...

x terjangka plak nunu nk plan bt berniaga mcm ni..
sbb byk faktor yg nunu kena pikir kan, antaranya ialah :

xmo masak hari2
(maksud nyer mcm jual kuih la, masak lauk-pauk ker..)

xmo bertindih dgn kerja opis..
(maknanyer.. bt kerja selepas waktu pjbt... xde gangguan)

masa bersama anak-anak masih ada lagi
(xmo anak-anak terabai dek kami duk sibuk pulun kerepek)

jimat masa
pulangan modal yg memuaskan

walaupun nmpk mcm mudah kan.....
nk packing bungkusan kecik2 dr bundle mmg bercinta la..
bkn bercinta apa tau..
anak2 pun sama2 nk join..
kdg2 mama nk buat cpt2..
anak2 pun tlg..

tp x per la kan.. sabar tu penting..
insyaAllah akan ada ganjaran semua itu nnti...
mudah2an...
amin....



1 comment:

MaryaYusof said...

Alhamdullillah, rezeki anak2... seronok tgk suami isteri bertungkus lumus mencari rezeki lebih...mesti sgt bahagia ;)

BIRTHDAY IRDINA QAISARA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BIRTHDAY IRSALINA QISYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers