KLIK DISINI

Wednesday, May 12, 2010

pandangan kawan2 dgn topik ni...

  • Nape agaknya isteri2 zmn skrg (x semua tau..ramai lg yg masih baik) x hormatkn suami..,biadap kat ibu mertua..,nape jadi cm tu erk? adakah sbb soal darjat? @ rasa diri high class sgt? @ adakah soal harta? @ pun saja mengada2? (x de pengalaman tp hari2 trpaksa dngar & tengok drama kat depan rumah)
nunu nk mintak pandangan kawan2 tentang komen yang diberikan diatas berkaitan n nunu, sbb ni komen dr makcik hubby ttg diri nunu kt status FB.. sbb baru2 ni nunu tension sgt2 pastu letak status kt FB:

  • suh aku benti keje, dh x bole pg mana2 duk umah jer, dh x bole jmpa n kawan2, keta pun dh kena rampas...... aku tertekan sgt2....tertekan........!!!!

x sangka plak makcik dia leh ckp nunu mcm tue....

bwh ni antara comment tuk jawapan kt atas oleh kwn2 makcik hubby dlm status fb:

  1. adehhhhhh ... kene tgk ke drama realiti adeehhh mesti rasa tak best kan kak T.. sebenarnya apapon.. asasnya ialah AGAMA. kalo ada iman di dada pasti tak gamak buat semua tu.. tul tak?
  2. bini tak ader adap ... kureng ajar & tak ader agama... syurga bini dibawah tapak kaki suami... kak suruh bini org 2 p kelas agama.. tak pun jumper ak nie... he!!!!
  3. pn. ayu: mmg btul la pn...klu agama ringan mmg susah....mmg x best pn....smpai terfikir agknya tersalah pilih bini la kot. x nk dengar & x nk tgk tp dh depan mata....huhuhu.

9 comments:

lynda_hani said...

salam nunu.. ko ada masalah ngan kuarga mertua ke? skang ni ko dok mane? dok sekali ngan mak mertua ke?

Anonymous said...

haaaaa...post tue la yg kngah mksdkn....jumpe pown...

CiK NuNu said...

duk umah sewa... x duk n mertua.. tp dek kerana nk berebut anak nunu.. sbb nunu x bg dia jaga.. n x nk bg dia jaga.... tp makcik hubby tuduh nunu mcm2.. kata biadap... tanya dulu kenapa nunu jd mcm nie.. jgn nmpk biadap nunu jer... sedih hati nunu.. bile tau makcik hubby nmpk n nilai nunu mcm tue..

AZZA_ANJE said...

pade pendapat aku alr..dia xptt ckp mcm tu...sbb kn tny pihak ko gk..jgn sbb tu keluarga dia..dia nk sebelah lak..selidik dulu..if dia persoalkan hal kurang ajar..dia tu xkurang ajar ker menyibuk n menjajar cerita rumah tangga org...if ckp psl agama lak..ptt mak mentua ko as org tua bkn msuk cmpur...tp ble smpi satu tahap, yg perlu msuk cmpur..diaorg leh bg nasihat jer..bkn menentukan n buat keputusan for perkahwinan korang.yg kawen dgn ko ank dia..bkn diaorg.ptt ur hubby pun berfikiran lar..dia yg kawen, ptt care n buat keputusan sendri..tanpa pengaruh dr org luar..sbb tu keluarga dia..if dgr ckp org luar..means dia bukan ketua keluarga lar..dlm hal nie aku nmpk ur hubby xjlnkn tanggungjawap dia sepenuhnya as ketua keluarga.that y org luar easy nk msuk cmpur..sbb dia pun xde pendirian n impian dlm family dia..tu just pendapat aku..n aku harap ko akan bahagia smpi bile2...as kwn ko..tu pendapat aku

CiK NuNu said...

apa yg ko bgtau pun mmg btl..
aku dh pun tanya n kasi mende ni kt pakcik aku..
dia kaunselor..
pada aku tanya n aku dulu..
kenapa aku leh jd mcm tue..
dia lum pernah jmpa n mertua yg mmg kurang ajar walaupun nmpk baik..
muka bertopengkan setan..
geram aku..
nk kata aku biadap la kuang ajar la..
hihg class la..
abis ko tu apsal x kawen..
demand..
serius..
kalo lum kawen..
lum kenal mertua..
jgn ckp besar...
tgk la 1 ari nnti tuhan tunjuk n ko..
saper nk jaga ko..
biler dh sakit apa bgi...

jgn nk menangkan anak buah sendiri...
tanya dia apa yg dh aku korban kan selama aku idup n dia..
x nk lak tau..
nmpk biadap aku ...
x hormat suami..
abis kalo suami x jalankan tanggungjawab yg sebenar patut kena hormat ker?
bg betis nk peha....

lynda_hani said...

sabar nunu.. akk pun setuju ngan azza. Dan akk rasa ko patut bincang baik2 ngan suami ko. Memang la dlm Islam bila seseorang anak lelaki tu kawin, mak dia adalah yg pertama.. isteri jatuh yg kedua. Tapi hak seseorang isteri(nunu) terhadap anak x bole diketepikan. Sepatutnya mak mertua nunu kena faham la.. sebab dia pun seorang ibu. Nunu ada hak apa utk letakkan anak nunu tu kpd sesiapa yg kita percaya dan yg bole jaga anak kita dgn baik.

CiK NuNu said...

mak mertua kiter jenis kalo bole..
semua anak menantu dia ikut ckp n telunjuk dia..
hurmm..
dh bincang n suami..
tp sayang n mak....
ssh la kan...

I want to lose weight said...

Dulu aku pun berkeras takmo letak khaleef kat mentua aku.. smpi mak aku kena masuk campur..

Tapi rupa-rupanya dengan aku bagi depa jaga Khaleef tu laa permulaan hubungan kitaorg jadi agak baik wpun aku masih bukan menantu kesukaan (thank god!!)

Makcik dia.. suka gak cari pasal ngn aku...
Cakap aku ni pemalas masak..
Tak pandai layan laki..
Cam laa dia tu berlaki sangat..

Anyway, cara ko luah kat blog ni bagus..
AT least hilang tekanan..

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU said...

kak zalia:

yup... mmg tertekan sgt2..
tp bile dh luahan segala2 nyer kt blog ni...
sikit la kurang tekanan..... huhuhu

BIRTHDAY IRDINA QAISARA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BIRTHDAY IRSALINA QISYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers