FOLLOWERS

KLIK DISINI

Tuesday, January 31, 2012

SELERA RIMBA, SUNGAI PANJANG

Jom jalan-jalan cari pasal...
eh.. eh.. bukan... bukan cari pasal..
ngeh... ngeh....

CARI MAKAN...!
jom like2 byk kali....!!!
hihihi..
pergh!!!
kalo bab makan kemain laju kan..
peluang dapur x berasap lagik ler..
hihihi..
kali ni nunu nk bgtau satu tempat...
yg sgt2 la ceruk masuk hutan...
yupss!! masuk hutan..
lalu jalan sunyik..
byk pokok-pokok sawit saja....
tapi.. tapi..

tersembunyi satu kedai yg sebenar nyer mmg 
TIP TOP!!!!! wa cakap sama lu.....

SELERA RIMBA, SUNGAI PANJANG...
(nama nyer pun dh kt rimba kan......)
menu yg ada kt sini...
hurmmm.. mmg xde la kt luar sana kot..
pasai nyer kedai ni mmg ada lesen perhilitan..
(kalo x silap nunu...)

mana xnyer.. menu nyer adalah:
LANDAK
RUSA
AYAM HUTAN
UDANG GALAH
IKAN AIR TAWAR
(puyu, ikan duri, ikan talapia)




 (time kami pergi ni gerimis2... tgk la signboard kt tepi jalan tu.. sebelah nyer hutan2kan.. kalo nasib baik.. ada la binatang namanyer lotong duk bergayut kt pokok tu yer....)


 (tada.....! dh smpi pun kt kedai SELERA RIMBA - Sajian ala BANJAR & JAWA.....tgk! tempat nyer pun ala2 hutan gitew.. hikhikhik)


 (ayam hutan masak rendang... sangat2 terbaek rendang dia wa cakap lu...)

  
(antara menu yg kami amik....)


  (sambal + tempoyak......... TERBAEK....mcm iklan boboi boy)


 (ulam-ulaman kt sini mmg kami x pernah miss....mcm-mcm ada, petai, kacang botol, bendi rebus, ubi rebus, pucuk gajus dan lain2.. hihihi)


(teh o' ais limau..... terbaek dari ladang.. sbb limau nyer owner kedai yg tanam sendirik hokay... lagi satu limau dia tak pakai limau nipis or limau kasturi... dia mcm limau hutan la... itu yg hubby kasi tau... mmg thumbs up lorrr....)


(menu utama kami: UDANG GALAH GORENG BEREMPAH... yg ni GRED B.. ada GRED A... sepit dia pun ada isi tau kalo GRED A... tp kami kali ni amik GRED B jer.... hihihi... bole jugak mintak masak kan masak lemak cili api ker... masak pedas ker... )

pergh..!!!
mmg kenyang la makan kt sini..
nunu pernah gak rasa daging landak dia masa pregnant dulu..
pasai ngidam...
sib baik hada...
kalo x hada...
hadap laa....
hahahahahhaha...
manis2 gitew daging dia sedap...

daging rusa pun pernah..
mintak masak lemak cili api dia..
pedas secukup rasa..
kalo poket tebal..
boleh mai sini...

hihi..
owner kedai sampai kenai kami...
Pakcik HAMKA nama diberi tuan kedai ni..
sgt2 baek... peramah...
bini dia pun baik...
(tp nunu x tau nama bini dia....)
Hafiz... anak tokei kedai..
kalo kami nk mai kedai ni ramai2...
kena calling2 dulu la menu apa yg best..
sbb smpi sana jer menu dh terhidang..
bagus services dia..

ramai artis pernah dtg kedai makan dia ni tau..
pernah sekali dulu..
nunu terserempak dengan artis Noraniza idris dgn anak2 dia..
malu2 alah aku nk pergi kt dia..
last2 x pergi pun..
hahhhaha..

Arwah Izwan Pilus pun pernah singgah ...
kalo nk tgk...
kt dinding kedai dia ada byk gambar..
MOTORBIKE CLUB selalu nyer la mai sana...
jgn x disangka2 kedai mcm tu org x ramai..
kedai dibuka ari Ahad - Khamis
kecuali Jumaat..
dr pukul 11.00 pg - 5.00 petang...


2 comments:

AMY said...

KT MNA NI NURUL? MCM SDP JE...

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said...

kak amy:

ikut lalu jalan dlm menghala ke tanjung malim...

BIRTHDAY IRDINA QAISARA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

BIRTHDAY IRSALINA QISYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers